Veure totes les notícies

17/02/2021

Els límits de la llibertat d'expressió, a debat arran del cas Hasél

Una de les cançons de Pablo Hasél diu: "No, no hay libertad de expresión, solo tienen libertad de represión. Pero aún grito que el Borbón és un ladrón". És l'última dedicada a Felip VI, que el raper lleidatà ha pujat a les xarxes socials en un intent del raper per provocar el debat social sobre la llibertat d'expressió.

L'advocat de Hasél, Diego Herchhoren ha explicat al Planta Baixa de TV3, que el raper va decidir no ingressar voluntàriament a la presó ni marxar del país, com Valtònyc, perquè "si marxava, impediria el debat polític sobre el límits de la llibertat d'expressió a Espanya i les carències del sistema."

Pablo Rivadulla Duró, conegut amb el nom artístic de Pablo Hasél té dues condemnes de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme, i l'última sentència, a més, el castiga per injúries a la corona i a la policia. El músic adverteix que el volen fer callar per la denúncia social dels seus raps.

"Les meves cançons, les meves piulades, inciten a lluitar contra les injustícies per transformar la realitat, i la mateixa fiscal va reconèixer que, com que arribo a molta gent i això em fa ser especialment perillós, doncs han anat a per mi." 

Aquest dimarts de matinada, Hasél publicava, poc abans de la seva detenció, els missatges de Twitter pels quals ha estat condemnat.

 

Font i Foto: 324.cat