Veure totes les notícies

18/06/2014

Calculen que hi ha 400 casos per clàusules sòl al jutjat
Ausbanc fa pública la tercera sentència del jutjat mercantil de Girona que obliga una entitat financera a retornar a un client els diners pagats per una clàusula sòl considerada nul·la

 

Ausbanc calcula que al jutjat mercantil de Girona hi ha entrats entre 300 i 400 casos de demandes per clàusules sòl abusives. Així ho va explicar ahir l'advocada d'Ausbanc, Cristina Muntañola, durant la presentació de la tercera sentència d'aquest jutjat –que veu tots els casos de clàusules sòl de la demarcació–, que declara la nul·litat d'una clàusula sòl d'un contracte hipotecari de Catalunya Banc i que condemna l'entitat bancària a retornar les quantitats de diners que havia pagat en excés el demandant a conseqüència d'aquesta clàusula. En total, l'entitat bancària –que pot recórrer contra la sentència– ha d'abonar 6.200 euros a un veí de Figueres de 40 anys. Muntañola va demostrar al jutge que l'entitat no va ser prou transparent, ja que no consta que informés el client –associat a Ausbanc– de la manera adequada. Si bé és cert que en els casos de subrogacions hipotecàries com aquest les entitats no estan obligades a entregar el full informatiu, sí que haurien d'oferir una informació clara i transparent, explica Ausbanc.

 

Crida a denunciar

Ausbanc destaca la “valentia” del jutge del jutjat mercantil de Girona, Víctor Heredia, i anima tots els ciutadans gironins que disposin de préstecs hipotecaris amb clàusules sòl a portar el seu cas a aquest jutjat perquè tenen “moltes probabilitats” de guanyar. No obstant això, recomanen que les demandes es facin de manera individual i no col·lectivament. De tota manera, recorden que poden transcórrer fins a tres anys des del moment en què el cas entra al jutjat fins que hi hagi sentència i que pledejar sempre comporta, com a mínim, les despeses d'advocats, procuradors i una taxa jurídica de 300 euros.

LA XIFRA

El cas de Sarrià de Ter