- Torna al menú
- Deontologia Professional
- Normalització lingüística
- Relacions Institucionals
- Drets humans i estrangeria
- Igualtat i de violència de gènere
- Mediació i resolució alternativa del conflicte
- Torn ofici i assistència al detingut
- Biblioteca, publicacions i web
- Econòmica, Rec. Humans i Mutualitats
- Màster, escola de pràctica jurídica i formació continuada
- Dret mercantil
- Responsabilitat civil
- Delegació de juristes sense fronteres
- Dret administratiu
- Dret laboral
- Dret de persona i família
- Dret internacional i U.E.
- Noves Tecnologies i Propietat intel·lectual
- Dret Penal
- Drets de les persones amb discapacitat
- Defensa dels drets dels animals
Organismes internacionals com l’ONU han reconegut que les societats no es poden considerar veritablement democràtiques si no existeix la igualtat entre gèneres.
La consecució de l’objectiu de la igualtat plena i real entre homes i dones no significa anul·lar les diferències, sinó evitar que aquestes es converteixin en desigualtats i que, en el pitjor dels casos, les desigualtats acabin derivant en la violència masclista que les dones han patit històricament i que en tants casos continuen patint en ple segle XXI.
Des d’aquesta Comissió assumim el compromís de treballar per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i, en particular, per l’eradicació de la violència contra les dones, i mentre no s’assoleixi aquest objectiu, tan bàsic i, altrament, tan just, ens proposem implicar-nos activament en la defensa jurídica dels seus drets.
Així doncs, aquesta Comissió té com a objectiu central i prioritari treballar per la millora de la protecció de les víctimes de violència de gènere, entesa com la violència masclista que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho.
A partir d’aquest objectiu central s’estableixen unes línies d’actuació en el desenvolupament de la tasca de la Comissió; en concret, es tracta de les següents:
- La sensibilització entorn de la violència de gènere i la seva prevenció.
- El foment de la coordinació entre els diferents professionals que treballen en aquest àmbit, participant activament en les reunions del Protocol d’actuació en els casos de violència domèstica i de gènere a la demarcació de Girona.
- La formació especialitzada dels professionals que treballen en aquest camp, especialment els advocats i les advocades que formen part del torn de víctimes de violència de gènere.
- La millora dels aspectes judicials en matèria de violència de gènere.
Aquestes línies d’actuació s’han de materialitzar entrant en contacte amb associacions de dones del territori de les Comarques Gironines, així com amb els professionals que treballen en aquest àmbit i, especialment, amb els integrants del Protocol d’actuació en els casos de violència masclista a la demarcació de Girona.
La nostra és una comissió de treball oberta a tots els advocats i les advocades del Col·legi de l’Advocacia de Girona que tinguin una sensibilitat especial envers l’atenció i la protecció de les dones que pateixen aquest tipus de violència i envers l’eradicació d’aquesta xacra social que atempta contra els drets més bàsics de les dones: la seva llibertat i dignitat, la igualtat, i la seva integritat física i moral.
Presidenta: Sra. Maria Carme Castañer Porras
Vocals: Sra. Marta Alsina Conesa
Sra. Carmen Calvo López
Sra. Nidia Camacho Casado
Sra. Anna Díez García
Sra. Maria Àngels Falgueras Estany
Sra. Laura Agüera Riera
Sra. Laura Servent Batlle
Sra. Paola Abellí Carmignani