Veure totes les notícies

25/11/2022

Comunicat de la Comissió contra la Violència Masclista i per la Igualtat de I'ICAG

Comunicat de la Comissió contra la Violència Masclista i per la Igualtat de I'ICAG en ocasió de la Commemoració del 25N,
Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones.

 

 Circular 157/2022

Aquest 25N volem compartir una reflexió sobre el títol de la Llei catalana: "el Dret de les dones a erradicar la violència masclista". I és que la qüestió va de Drets, de Drets Humans, i l'objectiu és clar: l'eliminació de la violència contra les dones.

Perquè no estem parlant d'un col·lectiu minoritari, les dones som la meitat de la població mundial, i si la meitat de la nostra població pateix violència pel sol fet de ser dones, vol dir que el problema impregna i implica a tota la societat i que la solució requereix plena consciència i implicació de tothom.

Els números són aterradors, però quedar-nos només en relatar números pot suposar convertir a les víctimes en estadístiques i distanciar a qui els observa de l’aberració humana que suposa que pel fet de ser Dona s'hagi de viure amb por o amb menys oportunitats.

Mentre construïm una societat més igualitària, no podem oblidar l'importantíssim paper de l'advocacia en la defensa dels Drets, en la vigilància de la correcta aplicació de les Lleis i en procurar una Justícia més humana, que posi al centre a les víctimes i supervivents. L'advocacia és una eina clau en el funcionament de la Justícia i la defensa del principi d’Igualtat. És nostra la lluita pels Drets Humans, i per tant és nostra la lluita per la Igualtat efectiva, una lluita que hem de fer efectiva dia a dia, a cada atenció, a cada actuació, a cada però. Prenent consciència de tota la feina que ens queda per davant i de la responsabilitat de la tasca que la societat ha dipositat en nosaltres de treballar en defensa d'aquests drets.

Des de la Comissió contra la Violència Masclista i per la Igualtat de I'ICAG manifestem el nostre compromís en treballar per erradicar la violència masclista.

Tampoc podem deixar passar aquest dia sense posar la mirada fora de les nostres fronteres i deixar un pensament amb totes aquelles dones que pateixen i lluiten arreu del món.

"Jin, jiyan, azadi"

 

La Comissió de l’lCAG contra la violència masclista i per la igualtat.

 

Girona, 25 de novembre de 2022