CA | ES

Una sentència qüestiona el sistema fotogràfic per posar multes a Mataró

27/06/2017
El jutge dictamina que el sistema utilitzat des de 2010 no és fiable, arran del cas d'una multa a un conductor a la Ronda del Cros
 
 

Una sentència judicial dictada pel Jutjat del Contenciós-Administratiu nº 3 de Barcelona ha anul·lat una sanció de 200 € i la sostracció de 4 punts, que l'Ajuntament de Mataró havia imposat a unconductor d'automòbil per sobrepassar, en teoria, un semàfor en vermell a la Ronda del Cros de la capital maresmenca. Segons ha informat l'entitat Automovilistas Europeos Asociados (AEA), que va plantejar un recurs en defensa del conductor, la sentència qüestiona la fiabilitat del sistema fotogràfic que el consistori mataroní utilitza per controlar el trànsit i posar multes.

 

En el cas de la Ronda del Cros, la sentència assegura que no es pot resoldre si el semàfor estava en vermell

 

Segons la sentència judicial reproduïda per AEA en un comunicat, l'expedient amb el que l'Ajuntament va acompanyar la multa i les fotografies que s'adjuntaven que captaven les imatges del vehicle "no permeten resoldre en quina fase es trobava el semàfor". El jutge dictamina que "no es capta tampoc la matrícula del vehicle de manera que la fiabilitat de l'agent a visualitzar aquestes fotografies no arriben a la presumpció de veracitat ja que ens trobem davant d'una denúncia formulada després de la captació de la imatge per mitjans tècnics".

 

Augment de les multes segons AEA

 

AEA també aporta dades sobre l'augment de multes i pèrdua de punts arran de la instal·lació del sistema que l'Ajuntament utilitza des de 2010. En especial des del 2014, quan es va instal·lar el tercer sistema de captació d'imatges a la ciutat, l'organisme assegura que s'han triplicat les sancions: de les 3.000 que es van imposar el 2014 per aquest mitjà es va passar l'any següent a més de 10.000, sempre segons dades d'AEA. 

 

L'organisme assegura que les multes i la pèrdua de punts s'han triplicat a Mataró en els darrers tres anys a causa d'aquest sistema que ara es posa en dubte

 

Durant l'any 2014, segons l'associació, l'Ajuntament de Mataró va imposar 4.251 sancions amb pèrdua de punts i va retirar 16.032 punts. A l'any següent les sancions van ascendir a 11.321 i es van retirar 44.314 punts.

 

 

 

 

Font i Foto: capgros.com