Un test valorarà el risc de violència masclista

23/12/2015
Ho farà basant-se en un qüestionari de 25 preguntes que les dones hauran de contestar en seu policial a partir de gener que ve

 

La Policia Autonòmica valorarà el risc per a les víctimes de violència masclista basant-se en un qüestionari de 25 preguntes, que les dones hauran de contestar en seu policial a partir de gener que ve, segons informà ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Amb aquesta informació, els Mossos faran una primera valoració del risc, que mesuraran en cinc graus (de ‘mínim-zero’ a ‘molt alt risc’).

 

A l’atestat, que s’enviarà posteriorment als jutjats de violència domèstica (VIDO), es faran constar les qüestions que hauran portat a la policia al grau de valoració de risc de la víctima. «D’aquesta manera els magistrats tindran més informació a l’hora de resoldre sobre cada cas», diu el TSJC.

 

Els jutges de violència sobre la dona de Barcelona havien reclamat als Mossos d’Esquadra que havien de disposar de més dades en els atestats que s’envien als jutjats, per així poder valorar amb més coneixement dels fets el risc que pot patir una víctima de violència masclista. A partir de gener, els jutjats de violència sobre la dona catalans treballaran amb més informació, tal com ja fan els de la resta d’Espanya.

 

 

Font i Foto: diaridetarragona.com