Un jutge permet que un pare retiri la pensió alimentària al seu fill de 29 anys per ni-ni

11/05/2018

El jove rebia 550 euros mensuals del seu progenitor i, quan va saber que els hi deixaria d¿abonar, va intentar que li augmentés la paga a 616 euros

 

 

Un jutge  d’Astúries ha donat la raó a un pare que va decidir retirar la pensió alimentària al seu fill perquè ni treballa ni estudiava. Segons ha informat 'El Comercio', el jove, que ara té 29 anys, rebia una pensió de 550 euros mensuals i el pare, després de diversos anys de procés de separació, va decidir deixar de pagar-la. Ara l’Audiència Provincial d’Astúries avala la raó expressada pel progenitor al·legant la "desídia, indolència i falta d’interès del fill per procurar-se la independència econòmica".

Quan el jove va tenir coneixement que el seu pare havia presentat una demanda per deixar de passar-li els 550 euros mensuals, no només s’hi va oposar, sinó que va provar d’aconseguir que li elevés la quantia a 616 i es va matricular a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). La sentència assenyala que no hi va haver cap intent per part del jove de trobar feina "ni diligència si més no per estudiar", com mostra el fet que aprovés la prova d’accés a la UNED però tardés any i mig a matricular-s’hi.

En un primer moment, les seves pretensions van ser desestimades pel Jutjat de Primera Instància número 9 de Gijón. I ara ha estat l’Audiència Provincial la que li ha etzibat el cop de porta. En la seva sentència, el tribunal és contundent al determinar que “ha estat la desídia del mateix fill i la seva falta d’aplicació en els estudis el que ha propiciat que no conclogui la seva formació”.

Des de la seva majoria d’edat, el jove ha percebut en total més de 60.000 euros.

 

Font i Foto: El Periódico