Operació dels Mossos contra cercles anarquistes de Barcelona i Manresa

28/10/2015
Els agents han detingut nou persones en relació amb delictes d'organització criminal amb fins terroristes
S'han fet registres a l'Ateneu Llibertari de Sants, a Gràcia, a Sant Andreu i a la capital del Bages

 

 

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut nou persones com a presumptes autors d'un delicte de pertinença a organització criminal amb fins terroristes. En una nova fase del 'cas Pandora', que investiga cercles anarquistes, els agents han practicat aquest dimecres des de primera hora registres a l'Ateneu Llibertari de Sants, a Gràcia, a Sant Andreu de Palomar i a Manresa.

 

L'operació ha començat a les 06.00 hores i han sigut mobilitzats bona part dels dispositius de la brigada mòbil dels Mossos per assegurar els voltants dels llocs on s'estan practicant els registres.

 

Els escorcolls han tingut lloc en vuit domicilis i locals, alguns d'ells ocupats, i en dues vivendes de Manresa, tots ells relacionats amb integrants de l'organització Grups Anarquistes Coordinats (GAC). La policia relaciona els GAC amb l'autoria de diversos atemptats amb artefactes explosius i incendiaris els anys 2012 i 2013, alguns dels quals van posar en perill la integritat física de les persones.

 

PRIMERA FASE DE L'OPERACIÓ

 

El 'cas Pandora', que porta l'Audiència Nacional, investiga una suposada organització criminal que actuaria amb fins terroristes i a la qual s'atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius. El 16 de desembre, el jutge Javier Gómez Bermúdez va ordenar registres similars al d'aquest dimecres en la que va ser la primera fase de l'operació. En aquella ocasió, en què hi va haver 14 registres a la casa okupa Kasa de la Muntanya, a Gràcia, i als Ateneus Llibertaris de Sant Andreu i el Poble-sec, a Barcelona, a més de Sabadell, Manresa i Madrid, es van detenir 11 persones. El jutge va ordenar presó per a set d'elles que van quedar en llibertat el gener passat.