Miquel Roca rep la Gran Creu al Mèrit al Servei a l'Advocacia al costat de Pérez-Llorca

26/10/2015

Els juristes i ponents de la Constitució Miquel Roca i José Pedro Pérez-Llorca han rebut aquest divendres, al ple del Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE), la Gran Creu al Mèrit en el Servei a l'Advocacia, per les seves dilatades carreres professionals com advocats i pels seus mèrits com polítics.

 

   El CGAE ha aprovat la concessió, sol·licitada pel president del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer.

 

   En el seu discurs d'agraïment, Roca ha posat en valor la professió després d'assegurar que "el primer garant dels drets és l'advocat; el ciutadà no acudeix en primer lloc al jutge sinó al lletrat".

 

   Entre les qualitats de la professió ha destacat que "no es pot ser advocat sense defensar la llibertat, sense contribuir a la Justícia, i hem de seguir construint i vigilant l'Estat de Dret".

 

 

   Pérez-Llorca ha destacat el paper dels advocats: "Som més que auxiliars de l'Administració de Justícia; som els agents que posen en marxa la maquinària de la Justícia".

 

   Per aquesta peculiaritat professional, creu que necessiten "una forta organització col·legial. Els Col·legis d'Advocats són molt necessaris", ha afegit.

 

ADVOCAT, GARANT DE DRETS

 

   La secretària general del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, ha destacat, en el seu discurs de presentació dels premiats, la seva tasca al redactar-se la Constitució, que ha definit com la Carta Magna que "ha permès viure l'etapa democràtica més llarga, més lliure, més social i més fructífera de la història d'Espanya".

 

   Carlos Carnicer ha finalitzat l'acte d'imposició de condecoracions reconeixent la contribució de Miquel Roca --advocat de la Infanta Cristina en el cas Nóos-- i la de José Pedro Pérez-Llorca.

 

   "Tenen molt a veure amb la transformació de la nostra professió, i han estat determinants en les modificacions normatives més importants per als advocats, com la llei que regula l'accés a la professió o la que regula la relació laboral de caràcter especial o les taxes judicials", ha dit, i ha recordat que encara queda per derogar la seva aplicació a ONG i a les pimes.

 

 

 

Font i Foto: aldia.cat