Més dubtes en el ple de Vidreres sobre els correbous

10/05/2018

 El portaveu d’ERC i un edil del PSC s’abstenen sobre els espectacles i s’afegeixen al no del portaveu socialista

 

Els dubtes o, almenys, el debat sobre la conveniència d’organitzar la festa dels correbous de Vidreres creixen en el ple municipal. En la sessió extraordinària de dimarts, el portaveu de Vidreres per Tothom-ERC, Eduard Adrobau, i l’edil socialista Xavier Baeza es van abstenir en el punt sobre la celebració i el programa d’espectacles. Els vuit regidors de l’equip de govern, de CiU, i la de Vidreres per Tothom-Entesa, Elena Valverde, hi van votar a favor.

Després de l’assemblea local d’ERC, dilluns, el seu grup va decidir expressar “la disparitat de sensibilitats” en el ple sobre el fet que els bous siguin els protagonistes al poble durant un cap de setmana. Per això, Adrobau es va abstenir i, en canvi, la seva companya de grup, Anna Clapés, va votar a favor de la celebració. “El debat sobre la qüestió creix en el nostre grup i a Vidreres. Nosaltres no tenim una opinió molt clara i, per això, vam votar de manera diferent.” Adrobau va formar part de l’equip de govern del 2011 al 2013, amb l’actual batlle, Jordi Camps (CiU), al capdavant. És el primer cop que no vota a favor dels correbous.

L’abstenció d’Adrobau no va ser l’única. L’esmentat Baeza (PSC) també ho va fer. Baeza acaba de rellevar Josep Maria Sort, que va plegar per motius laborals. El portaveu socialista, Francesc Becerra, va mantenir el vot contrari d’anys anteriors. Considera que el debat a Vidreres és una mostra de “nous valors que hi ha a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món”.

“Som els únics”

En el ple, Becerra va recordar que actes amb animals s’han deixat de fer en altres pobles–va esmentar els casos d’Olot i Torroella–. “Aquest any som l’únic poble de Girona que farà una festa d’aquest estil.”

Becerra, que és advocat, és el vocal de la comissió de protecció dels drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Girona. Considera que a Vidreres no hi ha “ni matança ni agressivitat, però sí que hi ha diversió amb animals engarjolats”.

 

 

Font i Foto: El Punt Avui