L'Audiència Nacional jutjarà el 12 de desembre l'organitzador de la xiulada a l'himne durant la final de Copa del 2015

29/11/2017
La fiscalia demana que s'imposi al president de Catalunya Acció una multa de 14.400 euros

 

L'Audiència Nacional jutjarà el 12 desembre el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, per haver organitzat la xiulada a l'himne a la final de Copa del Rei de futbol entre el Barcelona i l'Athletic de Bilbao el 2015, segons ha difós l'entitat que presideix. Espot està acusat d'injúries a la Corona i ultratge als símbols de l'Estat, delictes pels quals s'asseurà a la banqueta del jutjat central penal de l'Audiència Nacional i pels quals la fiscalia demana que se li imposi una multa de 14.400 euros.

El fiscal el responsabilitza d'haver actuat "en execució d'un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit d'ofendre i menysprear al cap de l'estat espanyol i l'himne nacional pel que tots dos representen com a símbols per als sentiments col·lectius identificats amb la nació espanyola".

 

Catalunya Acció va ser una de les organitzacions independentistes que van repartir 10.000 xiulets entre els assistents a la final per instigar la participació en la xiulada, convocada a favor de la independència i en contra del que consideraven símbols espanyols oposats a Catalunya.

 

 

Font i foto: ara.cat