La Xina pagarà 180.000 euros a un innocent que va passar onze anys al corredor de la mort

30/12/2015

L'Estat xinès haurà d'indemnitzar amb 1,27 milions de iuans (gairebé 180.000 euros) un home que va passar onze anys al corredor de la mort per un cas d'assassinat i que finalment ha estat absolt en una quarta revisió del seu cas.

 

Zeng Aiyun, antic estudiant d'una universitat de Hunan, va ser condemnat el 2004 a pena de mort per la seva suposada participació a l'assassinat d'un company. El veredicte ha estat anul·lat en tres ocasions, però a les dues primeres repeticions del judici (2005 i 2010) la sentència ha estat la mateixa.

 

El juliol d'aquest any, tot i això, un tribunal va entendre que no existien proves contra Zeng i que, en canvi, l'únic responsable de l'assassinat era la persona acusada fins aleshores com a còmplice, Chen Huazhang. Aquesta persona va matar la víctima per gelosia i va ordir una falsa trama per implicar Zeng, segons l'agència oficial Xinhua.

 

La Justícia va acordar dilluns una indemnització d'1,27 milions de iuans per a Zeng, qui ja ha anunciat que presentarà un recurs per intentar sol·licitar una quantitat superior.

 

 

 

Font i Foto: aldia.cat