La jutge Elósegui defensa que les seves creences sobre l'homosexualitat no es reflectiran a les sentències del TEDH

26/01/2018

En una entrevista a 'El País' nega algunes de les frases que se li han atribuït, però no vol respondre a la pregunta de si està d'acord amb el matrimoni homosexual

 

La jutge María Elósegui (Sant Sebastià, 1957) es va fer famosa quan va guanyar la plaça per ser la representant espanyola al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) després de superar Francisco Pérez de los Cobos, que va suspendre l'examen per no saber anglès ni francès. 

 

Pérez de los Cobos no rep cap vot en la prova per ser jutge del Tribunal d'Estrasburg perquè no sap anglès ni francès

Pérez de los Cobos no rep cap vot en la prova per ser jutge del Tribunal d'Estrasburg perquè no sap anglès ni francès

L'endemà d'aquesta notícia, però, van transcendir les opinions de la jutge Elósegui sobre l'homosexualitat i la transsexualitat.

 

La jutge espanyola al TEDH diu que els homosexuals "tenen una patologia"

La jutge espanyola al TEDH diu que els homosexuals "tenen una patologia"

Avui, María Elósegui concedeix una entrevista al diari 'El País' en què intenta matisar, o desmentir, algunes de les frases que se li han atribuït els últims dies, però defensa que les seves creences no es veuran reflectides en les seves sentències judicials. Preguntada sobre si està d'acord amb el matrimoni homosexual, prefereix no contestar. 

Reproducció d'un fragment de l'entrevista:

  • P. Està a favor del matrimoni homosexual?
  • R. És una pregunta compromesa. No és estar-hi a favor o en contra. No contestaré. No donaré una resposta blanc o negre. Com a jutge haig de respectar la legislació. Jo no estic d'acord amb l'activisme judicial i he criticat sentències per això.
  • P. Però ja s'hi ha manifestat en contra.
  • R. Caldria veure què he dit.
  • P. Segons sembla, no existeixen referències en les quals s'hi hagi manifestat a favor.
  • R. Bé, jo hauré d'aplicar la llei, independentment del que m'agradi. No és una qüestió de gustos i opinions. La gent no, però jo crec que és igual.
  • P. Llavors, considera que les creences no condicionen l'aplicació d'aquestes normes? La llei és interpretable.
  • R. Hi ha uns marges d'interpretació però també en la norma hi ha uns nuclis durs que no deixen lloc als dubtes. El jutge no pot tergiversar una normativa per aplicar-la en una línia a favor d'opinions personals. No ha de fer activisme judicial.

 

 

Font i Foto: ara.cat