La Fiscalia insisteix que el PP es va lucrar com a partit i que les seves activitats no van beneficiar l'Estat

25/10/2017
Anticorrupció destaca que és responsable com a partícip a títol lucratiu pels pagaments duts a terme per la xarxa de Correa a Majadahonda

 

 

La Fiscalia Anticorrupció ha continuat aquest dimarts assegurant davant el tribunal de l'Audiència Nacional que jutja els 37 acusats pels primers anys d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005) que el PP, com a partit polític i no com a grup municipal, s'ha lucrat de les activitats dutes a terme per la xarxa corrupta liderada per Francisco Correa a l'Ajuntament de Majadahonda (Madrid). A més, ha apuntat que aquestes despeses no han beneficiat ni l'"Estat, ni els espanyols".

 

Així ho ha manifestat la fiscal Concepción Sabadell, que per segon dia consecutiu està exposant el seu informe final de conclusions. Aquest dilluns va expressar que la trama Gürtel havia utilitzat l'Ajuntament de Majadahonda, durant l'etapa de Guillermo Ortega com alcalde (2001-2005), per "finançar" i "estalviar costos" al PP.

 

Ara, la representant del Ministeri Públic ha emfatitzat que el compte anomenat 'Gabiente' ha sufragat les despeses derivades d'actes de campanya, cartelleria, campanyes de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, entre d'altres. Existeix "sobrada prova que "El PP s'ha beneficiat de les activitats a l'Ajuntament de Majadahonda. El PP, no el grup municipal", ha subratllat.

 

La fiscal ha recordat que per aquest motiu es troba la formació política acusada com a partícip a títol lucratiu --pel qual es demana el pagament de 245.492 euros en sumar-hi també del que suposadament s'hauria beneficiat en el consistori de Pozuelo de Alarcón (Madrid)-- i ha rebutjat que el partit s'escudi en les seves corporacions locals, tal com va fer a l'inici del judici.

 

"BENEFICI PERFECTAMENT QUANTIFICABLE: 133.628 EUROS"

 

"Es tracta d'un benefici de la formació política, un benefici a més perfectament quantificable (*) un servei a favor del PP", ha postil·lat. "S'ha beneficiat de 133.628 euros euros" procedents de comissions i d'una "activitat delictiva", ha precisat, i "de cap manera no han quedat beneficiats l'Estat, els espanyols", desmentint l'afirmació que va fer el Cap de l'Auditoria del PP, Carlo Lucca de Mignani, en aquesta seu judicial.

 

A més, ha assenyalat que les despeses es van remetre a Beltrán Gutiérrez en qualitat de gerent del PP de Madrid, no dels 'populars'. En aquest sentit, ha apuntat que perits que han atestat en el judici han aportat "contundent" i "nombrosa" documentació sobre aquests pagaments, de la mateixa manera que Lucca de Mignani va reconèixer que no hi ha grups locals "amb diferents Nombre d'Identificació Fiscal (NIF)".

 

Finalment, a petició dels advocats dels empresaris Jacobo Gordon, Alfonso García-Pozuelo i l'exregidor de Pozuelo de Alarcón Roberto Fernández, el tribunal ha permès que s'absentin de les sessions que queden per finalitzar el judici, perquè aquests tres acusats van reconèixer els fets al començament de la vista oral i han rebutjat utilitzar l'últim torn de paraula.

 

 

 

Font i Foto: aldia.cat