Indemnitzen un pacient amb 50.000 euros pel retard en el diagnòstic d'un trencament del tendó d'Aquil·les

30/01/2019

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat una mútua laboral a indemnitzar amb 50.000 euros un pacient per un retard en el diagnòstic d'un trencament del tendó d'Aquil·les, segons ha informat El Defensor del Pacient aquest dimarts en un comunicat.

La sentència, consultada per Europa Press i que confirma una sentència anterior, condemna Fremap pel cas d'un treballador autònom, de Barcelona i de 61 anys d'edat, que va patir un accident laboral en caure d'una escala el febrer del 2012.

En ser atès li van immobilitzar la cama en diagnosticar una fractura del mal·lèol tibial, que va fer passar desapercebuda el trencament del tendó d'Aquil·les, com a conseqüència d'una deficient exploració del pacient, ha informat l'entitat.

Quatre mesos més tard i per la insistència del pacient, li van fer una ressonància que va objectivar la lesió del tendó, en què el retard del diagnòstic va propiciar que l'estat dels extrems trencats del tendó estiguessin en tan mal estat, pel temps transcorregut sense tractament, que fossin necessàries dues cirurgies, consistint l'última en la col·locació d'un ancoratge per unir els extrems trencats del tendó.

 

El Jutjat del Contenciós 3 de Barcelona va sentenciar un "retard en el diagnòstic que va provocar, com s'ha provat, un tractament incorrecte i perjudicial per a la lesió atès que va provocar la retracció dels extrems del tendó trencat".

La sentència condemna Fremap a indemnitzar el pacient en els danys i perjudicis que ha patit com a conseqüència del retard diagnòstic, que no es va quantificar per tractar-se d'una demanda de quantia indeterminada.

 

Font i Foto: aldia.cat