Figueres demana aturar l'exhumació de Dalí fins a tenir un permís d'obres de la cripta

14/07/2017

L'Ajuntament de Figueres (Girona) ha exigit que es paralitzi el procés d'exhumació del pintor Salvador Dalí fins que es tingui un permís i projecte d'obres de la cripta del Teatre-Museu Dalí --on està enterrat--, necessari perquè és un edifici protegit i catalogat, dins del procés judicial obert per la figuerenca Pilar Abel, que afirma ser la filla de l'artista, i per la qual la jutge va ordenar-ne l'exhumació.

 

Aquesta resposta ha arribat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi detallat en un comunicat que les diligències estan previstes a partir de les 9.30 hores d'aquest dijous, a càrrec del Jutjat d'Instrucció 8 de Figueres, executant l'ordre del jutjat de Madrid que porta el cas.

 

"Hem comunicat la necessitat que es garanteixin les obres, que ha d'haver-hi un projecte i un permís d'obres", han explicat fonts del consistori en declaracions a Europa Press.

 

Han detallat que el consistori és propietari del Teatre Museu Dalí, i la Fundació Gala-Salvador Dalí és usuària d'aquest edifici, que el tenen cedit en ús, de forma que les comunicacions amb el jutjat les manté a través de la fundació.

 

 

Així, Figueres ha comunicat a la fundació que exigeixi al jutjat la "necessitat d'un projecte" per assegurar-se que les obres d'obertura de la cripta, de molt pes, es facin correctament.

 

Així mateix, l'Ajuntament, a través de la Fundació Gala-Salvador Dalí, ha rebut l'exhortament de la jutge per a l'obertura de la cripta que alberga el cos de Dalí.

 

 

Font i Foto:aldia.cat