Els delictes sexuals investigats a Barcelona van créixer un 26% el 2018

29/04/2019

Aquesta xifra reflecteix l'increment dels casos d'assetjament denunciats, que han passat de 18 a 427 en tot just cinc anys

 

Els jutjats de Barcelona van investigar el 2018 un total de 1.795 delictes sexuals, cosa que suposa un augment del 26% respecte a les xifres del 2017. Aquest increment es deu principalment a l’augment dels casos d’assetjament, que s’han disparat en cinc anys al passar de tot just 18 a un total de 427.

Així ho revela la memòria dels jutjats de la capital catalana que aquest dijous ha presentat en roda de premsa la jutge degana, Mercè Caso, qui ha considerat que l’increment dels delictes sexuals investigats no és “necessàriament dolent”, perquè pot revelar “no que hi hagi més fets, sinó que s’estan investigant més” a l’haver-hi més denúncies


La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si vols rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres et pots descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, dona’t d’alta als nostres butlletins informatius. També pots subscriure’t per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al teu domicili, amb la qual cosa disfrutaràs de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!

Font i Foto: elperiodico.cat