El govern espanyol estudia reconèixer el dret a desconnectar del correu de la feina

28/03/2017
El Ministeri d'Ocupació es planteja regular el dret a no haver de respondre missatges o e-mails un cop acabada la jornada laboral, com ha fet França

 

 

Respondre missatges o correus electrònics de feina un cop acabada la jornada laboral és una pràctica habitual, però podria tenir els dies comptats. De moment, el Ministeri d'Ocupació ha reconegut, per escrit, que estudia la possibilitat de regular el dret dels treballadors a la desconexió digital de la seva empresa, un cop acabat l'horari laboral.

 

 

♦ Els empleats d'una empresa belga s'implanten un microxip per accedir a la feina

 

Aquesta ha estat la resposta a una pregunta formulada pel diputat del PDeCAT Carles Campuzano en la qual demanava al govern si pensava seguir el camí marcat per l'executiu francès, el primer que regula aquesta situació.

 

Des de l'1 de gener, a França, les companyies amb més de 50 treballadors han de negociar el dret a la desconnexió digital, tot i que no estan obligades a aplicar-la.  

 

A Espanya, En Comú Podem ja havia instat el govern a aprovar una regulació en aquest sentit. Ara, s'hi afegit el Partit Socialista, que ha registrat al Congrés una proposta que reclama a l'executiu que reguli la desconnexió digital.

 

 

Font i Foto: 324.cat