El Govern català canvia la llei de l'impost sobre els actius no-productius de les persones jurídiques

15/05/2019

El Govern català ha aprovat aquest dimarts en Consell Executiu canviar la llei de l'impost sobre els actius no-productius de les persones jurídiques per "oferir als contribuents les eines necessàries per complir amb les seves obligacions tributàries".

Ho ha fet a través del decret que modifica la Llei 6/2017, de l'impost sobre aquest tipus d'actius no-productius, que va ser aprovat pel Parlament.

L'Executiu ha assenyalat que els canvis en la norma responen a la sentència del Tribunal Constitucional del 26 de març que declarava "plenament constitucional i adequat al marc legal vigent" aquest impost i desestimava el recurs presentat pel Govern d'Espanya el 2017.

Ha defensat que l'impost és "pioner a Espanya" i ha explicat que grava béns no associats a l'activitat econòmica com cotxes, vaixells i avions privats, i alguns dels drets que recauen sobre ells.

 
 

MODIFICACIÓ DE LA TAULA DEL TER

El Govern també ha aprovat modificar la composició de la Taula del Ter per "afavorir el funcionament" d'aquest òrgan col·legiat, que es va constituir a finals del 2016.

La Taula del Ter es va concebre com "un espai de diàleg i proposta entre els diferents interlocutors de la Generalitat, el món local i la societat civil amb responsabilitats i interesos en relació amb els recursos hídrics i els valors ambientals del riu Ter".

 

 

Font i Foto: aldia.cat