Detinguts gestors de frau iDental que intentaven muntar una altra macro estafa

11/10/2018

La Policia Nacional ha detingut deu persones vinculades amb el frau de les clíniques dentals d’iDental i que havien orquestrat un altre entramat semblant per repetir la macro estafa en el grup Institut Odontològic Associats (IOA), amb 27 centres a tot Espanya.

Segons han informat Efe fonts jurídiques i de la investigació, entre els arrestats està Luis Sans, que va ser conseller delegat d’iDental, i que, segons els investigadors, és el cervell i nexe entre aquesta empresa i IOA, on pretenia reproduir a través de testaferros una nova macro estafa.

 

 

La Policia ha actuat ordre del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la suposada estafa d’iDental, que va tancar abans d’estiu els seus 24 centres i va deixar desenes de milers de perjudicats.

L’Operació Apolonia –el mateix nom de l’actuació que va desenvolupar la Policia fa un mes a totes les clíniques d’iDental– ha acabat amb la detenció de deu persones i registres en domicilis de Madrid capital, els municipis madrilenys de Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte i la localitat alacantina de San Juan.

L’objectiu de les detencions i del bloqueig i embargament preventiu de propietats immobiliàries i de productes financers dels investigats en 33 entitats financeres nacionals i internacionals és assegurar la viabilitat de l’Institut Odontològic, els llocs de treball i els tractaments dels pacients.

Les actuacions d’avui es deriven de les indagacions sobre la causa d’iDental que el jutge De la Mata va assumir al juliol i que han destapat una segona estructura irregular en la gestió del grup Institut Odontològic amb el presumpte desviament de fons aportats per inversors que havien d’anar destinats a l’expansió de les clíniques i la compra de material. Segons han explicat a Efe fonts jurídiques, aquestes “injeccions econòmiques” d’inversors, en alguns casos de desenes de milions d’euros, no van ser destinades al creixement de la xarxa de clíniques sinó que anaven a parar a l’estructura societària dels detinguts.

El nexe entre els dos grups –iDental i IOA– és Luis Sans i els diferents administradors utilitzats per figurar al capdavant de les societats que els componen.