Desarticulada una xarxa que ajudava estrangers a obtenir il·legalment el carnet de conduir

15/03/2019
Facilitava les preguntes i respostes dels exàmens a ciutadans amb dificultat en la comprensió i lectura del castellà
 

Agents de la Policia Nacional han detingut quatre persones a Palma, a més d’imputar un cinquè, per facilitar les preguntes i respostes dels exàmens de la Direcció General de Trànsit a ciutadans estrangers amb dificultat en la comprensió i lectura del castellà, utilitzant per a això mitjans tècnics i dispositius o artificis electrònics.

 

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un xarxa dedicada a l’obtenció il·legal de permisos de conduir a la ciutat de Palma. Després de diverses gestions, els agents van comprovar que els investigats utilitzaven el següent mètode: els examinats accedien a la sala de l’examen amb un telèfon mòbil amb càmera, amagat sota de la seva roba i amb la càmera en un angle que visionés l’examen, perquè una altra persona ubicada a l’exterior de la Direcció Provincial de Trànsit i expert en matèria de trànsit, li contestés les preguntes a través d’un auricular que també portava a l’orella l’examinat.

 

Detenció en ple examen

 

Després d’analitzar totes les dades obtingudes, els agents van arrestar in situ un examinat en el moment de fer la prova i l’expert que era a fora dient-li les contestacions. A més van detenir dues persones més, el màxim responsable i el capturador que s’encarregava de buscar persones amb problemes en la comprensió i la lectura de l’espanyol a més de cobrar entre 1.500 i 3000 euros per cada acte il·lícit. Tots els detinguts són d’origen indi.

 

Finalment els agents van imputar un ciutadà espanyol de 61 anys l’objectiu del qual era que, tot i saber les maneres d’obtenir el teòric de forma il·legal, aquest els ajudava a superar l’examen pràctic. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

 

Font i Foto: El Periódico