Catalunya encapçala els desnonaments, que creixen per impagament de lloguer

09/10/2018

El número de desnonaments fets a Espanya el segon trimestre del 2018, d'abril a juny, ha augmentat un 1,7% respecte el mateix període de 2017. Així es desprèn de l'estudi "Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials", del Consell General del Poder Judicial.

Aquest augment té a veure sobretot per l'increment dels llançaments de desnonaments perimpagament de lloguer derivats de la Llei d'Arrendaments Urbans.

D'abril a juny, van ser en total 10.491, un 61%.

En canvi, els llançaments derivats d'execucions hipotecàries van ser 5.672, el 31%. En aquest cas han disminuït un 8,5%.

Del total i per comunitats, en primer lloc se situa Catalunya, amb 4.170 desnonaments, el 24%. Catalunya gairebé dobla la segona comunitat que va ser Andalusia amb 2.718 desnonaments. La segueixen el País Valencià i Madrid.

Catalunya encapçala el rànquing de desnonaments tant pels que es deriven del lloguer com de les hipoteques impagades.


Amnistia lamenta els desnonaments
 

Amnistia Internacional ha mostrat la seva preocupació per aquestes dades fetes públiques pel Consell General del Poder Judicial que mostren l'augment de desnonaments per impagament de lloguers, després de quatre trimestres a la baixa.

Marta Mendiola, responsable d'un treball sobre Drets Econòmics Socials i Cultural a Amnistia Internacional, denuncia que aquests nivells no s'assolien des del 2013.

"La crisi de l'habitatge continua sense resoldre's a Espanya i continua deixant milers de persones desemparades."

Amnistia recorda que aquestes xifres es donen en un moment en què el preu de l'habitatge de lloguer s'ha incrementat de manera alarmant. Mendiola proposa solucions.

"S'han d'incrementar de forma urgent els recursos per augmentar el parc d'habitatges socials i adoptar mesures sobre pisos buits."

"No pot ser que Espanya tingui un número tan elevat d'habitatges buits"

 

La PAH exigeix mesures
 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat que "la bombolla immobiliària ni se n'ha anat ni en té cap pressa." La Plataforma exigeix al govern mesures concretes:

"Que els fons voltor, les socimis, la banca i les grans immobiliàries siguin penalitzats fiscalment per cada casa que mantenen injustificadament desocupada, inflant especulativament la bombolla del lloguer i els preus de compra."

El 17 d'octubre acaba el termini de presentació d'esmenes a la Llei de l'Habitatge de la PAH en què els diferents grups polítics faran saber les seves propostes i projectes.

 

Font: ccma.cat