Jornada “Com fer efectiu el compliment del dret a la salut avui en dia?”

Dia: 
dijous, 8 juny, 2017 - 18:00

Jornada “Com fer efectiu el compliment del dret a la salut avui en dia?”

8 de juny

 

Circular 84/2017

 

Benvolgut/uda company/a,

 

T’informo que el proper 8 de juny, de 18h a 20.30h, a la sala d’actes de la seu col·legial, es durà a terme un jornada sobre el dret a la salut organitzada per la Comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi. Hi intervindran advocats que estan treballant en casos coneguts que han posat de relleu les mancances en el dret a la salut al nostre país.

 

Aquesta jornada s’emmarca en un “Cicle de sessions pràctiques sobre la justiciabilitat dels drets econòmics, socials i culturals” impulsat per la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana que es porten a terme als diversos Col·legis d’Advocats catalans i que culminaran en el III Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana que tractarà sobre “La justiciabilitat com a garantia dels drets socials” i que tindrà lloc a Terrassa el 19 i 20 d’octubre de 2017.

 

L’objectiu de la jornada del dia 8 de juny és donar eines pràctiques a l’advocacia i a la societat en general per exigir als jutjats el compliment efectiu dels drets que li són reconeguts.

 

La jornada es podrà seguir per videostreaming (en directe o diferit) a través de la pàgina web www.cicac.cat

 

La inscripció és gratuïta, amb compromís d’assistència, al correu secretaria@icag.cat tot indicant si assistiràs presencialment o bé seguiràs la jornada per videostreaming.

 

Cordialment,

 

Carles Mac-Cragh Prujà

Degà

 

Girona, 25 de maig de 2017

 

 

PROGRAMA

 

¹ 18.00h -19.30h

  • El dret a la salut i la seva exigibilitat.

Sr. Carlos Lema, Doctor en Dret per la Universidade da Coruña, professor titular de Filosofia del Dret de la Universitat Carlos III de Madrid.

  • La protecció del dret a la salut en l’àmbit internacional.

Sr. David Bondia, Doctor en Dret i professor de Drets Internacional Públic i Relacions internacionals de la UB. President de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Preguntes i debat.

¹ 19.30h – 20.30h

  • Com exigir el dret a la salut a la pràctica?

Sra. Alicia Sánchez Masip, advocada especialista en estrangeria i membre de la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya PASUCAT.

Sr. José Sánchez Moreno, advocat del Dr. Galiñanes, excap de Cirurgia Cardiovascular de l'Hospital Vall d'Hebron.

Preguntes i debat.

dijous, 8 juny, 2017 - 18:00